Лікар заборонив Папі Римському їхати в Україну, але він поговорить з Зеленським вже сьогодні, – CNN


14:1406.09.2022

Папа Римський Франциск розповів, що його лікар поки що заборонив йому їхати до Києва чи москви. Проте він гарантує, що робить усе можливе для припинення війни в Україні, перебуваючи в постійному контакті з обома президентами.

Про це він повідомив в розмові з CNN Portugal.

“Візит витає в повітрі. Досі не знаю. Я з ними розмовляю. Завтра, наприклад, у мене телефонна розмова з президентом Зеленським. Подивимося”, – сказав понтифік, відповідаючи на запитання про свій можливий візит до Києва та москви.

Папа Франциск визнав, що шлях діалогу щодо цієї війни “важкий”, але запевнив, що не здійснить жодної поїздки принаймні до поїздки в Казахстан, запланованої на 13-15 вересня.

“Зараз я не можу поїхати, бо після поїздки до Канади трохи сповільнилося відновлення коліна, і лікар мені заборонив. Але я підтримую зв’язок телефоном і роблю, що можу. І я прошу всіх зробити те, що вони можуть. Серед усього можна щось зробити. Я супроводжую своїм болем і своїми молитвами все, що можу. Але ситуація справді трагічна”, – сказав він.

Водночас Папа Римський повідомив, що кілька представників Ватикану були в Києві з початку війни, через що його присутність там “сильна”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube