Білий дім хоче продати Тайваню зброю на $1,1 млрд., — Politico


08:5030.08.2022

Адміністрація президента США Джо Байдена закликатиме Конгрес схвалити продаж Тайваню зброї на суму близько 1,1 мільярда доларів. Наразі розробка пакета допомоги знаходиться на ранній стадії

Про це повідомляє Politico.

За даними видання, зараз розробка пакета допомоги знаходиться на ранній стадії. Проте вже відомо, що до нього входить 60 ракет AGM – 84L Harpoon Block II – за 355 млн доларів; 100 тактичних ракет класу “повітря-повітря” AIM-9X Block II Sidewinder – за 85,6 млн доларів; 655, 4 млн доларів на контракт на розвідувальний радар.

Зазначається, що ракетами Sidewinder оснащуватимуться американські винищувачі Тайбея F-16.

«Законодавці, швидше за все, схвалять продаж, але процес може затягтися з огляду на канікули Конгресу», — додали в Politico.

Нагадаємо, 14 серпня делегація американських законодавців прибула на Тайвань.

2 серпня спікер Палати представників США Ненсі Пелосі відвідала острів. Це стало першим візитом американського представника такого високого рівня на Тайвань з 1997 року. Її візит супроводжувався різкою критикою Пекіна. 28 липня, лідер Китаю Сі Цзіньпін попередив президента США Джо Байдена про неприпустимість візиту Пелосі до Тайваню, заявивши, що США “грають з вогнем”. Після її візиту Китай повів військові навчання військово-повітряних сил та флоту країни у водах та повітряному просторі навколо Тайваню.

Дивіться також “Си Цзиньпинь перед выбором: захватить Тайвань или сделать Китай первой экономикой” на Радіо НВ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube