В рф призупинили прийом заявок на закордонні біометричні паспорти


12:5127.08.2022

Міністерство закордонних справ рф із 26 серпня призупинило прийом заявок громадян на отримання закордонних паспортів із біометричними даними і терміном дії 10 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Іnterfax з посиланням на повідомлення російського зовнішньополітичного відомства.

«З 26 серпня тимчасово припиняється прийом заяв про видачу паспортів нового покоління (терміном дії 10 років). Оформлення паспортів терміном дії 5 років продовжиться без змін в установленому порядку при першому отриманні, заміні діючого, використаного, втраченого або зіпсованого документа», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що про відновлення прийому буде повідомлено додатково.

Також тимчасово недоступні й розділи щодо оформлення паспортів, реєстрації та запрошень на в’їзд до рф на порталі держпослуг.

Як повідомлялось, у червні російське міністерство цифрового розвитку на невизначений час заморозило проєкт внутрішніх «цифрових» паспортів у вигляді пластикових карток з чипом. Однією з причин назвались сумніви чиновників у тому, що для реалізації ідеї знайдеться достатня кількість чипів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube