Росія передала Азербайджану контроль над Лачинським коридором 


18:3226.08.2022

Азербайджанські війська зайняли місто Лачин, через яке проходить єдина дорога між Вірменією та так званим Нагірним Карабахом.

Сьогодні, 26 серпня, азербайджанські військові зайшли в місто Лачин, яке від 1992 року внаслідок війни в так званому Нагірному Карабаху перебувало на підконтрольній Вірменії території.

Про це повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв в Twitter.

Азербайджан також повернув контроль над селами Забух і Сус. 

“Сьогодні, 26 серпня, ми, азербайджанці, повернулися в місто Лачин. Азербайджанська армія розмістилася в Лачині. Села Забух і Сус були взяті під контроль. Вітаю всіх людей Лачина і Азербайджану з цією подією”, – написав Алієв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія передали Азербайджану контроль над населеними пунктами Лачин, Забух і Сус, фактично передавши йому контроль над Лачинським коридором – єдиним наземним маршрутом, який поєднує Вірменію з невизнаною Нагірно-Карабаською республікою.

За умовами мирного договору, після війни в Нагірному Карабаху 2020 року, коридор узяли під контроль “російські миротворці”. Єреван і Баку домовилися збудувати нову дорогу між Вірменією та невизнаною Нагірно-Карабаською республікою. Туди мали переміститися “російські миротворці”, а Лачин, Сус і Забух мали відійти під контроль Азербайджану.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube