Радбез ООН провів засідання у зв’язку із ситуацією на Запорізькій АЕС. Кислиця назвав це “марнуванням часу”


07:3324.08.2022

Рада Безпеки ООН провела засідання, присвячене ситуації, яка склалася навколо захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС в Енергодарі Запорізької області. Про це проінформував сайт ООН.
“Будь-які спроби від’єднати АЕС від української електромережі матимуть катастрофічні гуманітарні наслідки, особливо з огляду на наближення зими, а електрика, яку виробляють на Запорізькій АЕС, належить Україні, заявила заступниця генсека ООН із політичних питань Розмарі Дікарло”, – ідеться у повідомленні.

Дікарло закликала припинити воєнні дії навколо ЗАЕС і наголосила, що “будь-яке потенційне пошкодження станції в Запоріжжі буде самогубством”.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця назвав скликане “терористичною державою” Росією засідання Ради Безпеки ООН “марнуванням часу”, а виступ постпреда РФ при ООН Василя Небензі – “фіктивними звуковими фрагментами” та “вигаданими фразами”, повідомило CNN.

За словами Кислиці, він хотів би, щоб на такому засіданні Росія озвучила свою заяву про демілітаризацію ЗАЕС, виведення своїх військ та передання станції уряду України.

Небензя також пообіцяв, що доступ міжнародних інспекторів на Запорізьку АЕС буде відкрито “найближчим часом”, і звинуватив Україну в обстрілах станції.

“Щойно Росія виведе свої війська з об’єкта, на якому вони просто не мають права перебувати, загроза ядерної катастрофи зникне”, – заявив Кислиця, текст свого виступу він опублікував у Facebook.

Телекомпанія СNN розповіла, що на засіданні Радбезу ООН Небензя, окрім того, звинуватив Україну в загибелі в Підмосков’ї дочки російського пропагандиста та ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна Дар’ї Дугіної, а також звинуватив Захід “у підтримці проукраїнських угруповань”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube