Вибухи в Криму, втрати росії, плани України, західна зброя. Інтервю міністра оборони Резнікова “Голосу Америки” (ВІДЕО)


07:3317.08.2022

В тимчасово окупованому Криму прогриміли нові вибухи – на російській авіабазі поблизу Сімферополя та на сховищі боєприпасів поблизу Джанкоя. Як на події в Криму реагують політичні лідери в США та на Заході та як це коментують експерти. “Україна має домовленості зі США щодо невикористання американської зброї по території Росії. Але обмежень щодо тимчасово окупованих територій України немає”. 

Про це, і не тільки про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Голосу Америки.

Резнікова запитали, чи може бути “заморожена ситуація” в Україні, як це було після окупації Росією Криму та частини Донбасу.

“Я не думаю, що можливий варіант заморозки. Можливий варіант зниження активності, залежно від того, який сезон. І знову ж таки, сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звичайно, виснажуються в обох сторонах. І відповідно кожна сторона вимагає часу на відновлення”, – сказав міністр оборони. 

Резніков зазначив, що російські війська, за різними даними, втратили щонайменше третину свого бойового потенціалу, який був застосований під час вторгнення в Україну.

“Ресурс у них теж витрачається, а це означає, що вони потребуватимуть певного відновлення. Тому, скажімо, охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе. Заморозки того, що люди хочуть називати “конфліктом”, я не бачу, бо це не конфлікт. Це – війна”, – сказав глава Міноборони.

Він наголосив, що йде відкрита війна двох регулярних армій, одна з яких вторглася на територію сусідньої держави, без легітимного пояснення та без права на це.

“Тому це війна на виживання. Ми захищатимемо себе для того, щоб вижити”, – сказав Резніков.

Глава Міноборони повідомив, що на сьогоднішній день окупанти, за різними даними, втратили мінімум третину свого бойового потенціалу, застосованого при нападі 24 лютого.

“Ми точно знаємо, що вони втратили 30 відсотків свого елітного корпусу десантників, морпіхів, спецназівців – причому офіцерського та сержантського складу. Я бачив їхні особисті документи – їм усім було в середньому 35 років. Це означає, що років 15 було витрачено на їхню підготовку – такі рейнджери”, – сказав Резніков.

Далі він розповів про втрати російських льотчиків.

“Кількість російських літаків, гелікоптерів, які збили наші Збройні Сили, означає, що вони втратили до 1000 льотчиків різного рівня… А це означає, що втрачено льотну еліту, яка здатна літати з маневрами, вночі”, – повідомив міністр оборони.

Голову Міноборони запитали, до чого українцям готуватися восени.

Резніков наголосив, що найстрашніше Україна вже пережила.

“Мета ворога захопити столицю України Київ, поставити на коліна уряд, або спромогтися втечі президента з Києва, створення якогось уряду у вигнанні, і таким чином, по суті, захоплення всієї України, створення якихось своїх сателітів, сепаратистських угруповань – цього не сталося. І вже не станеться”, – сказав міністр оборони.

Він додав, що зараз російські окупанти використовують тактику терору.

“Потрібно зрозуміти, що це не спринтерська дистанція, це марафон. Нам потрібно накопичувати та зберігати енергію, зберігати віру в себе, в Україну та в сектор безпеки та оборони”, – сказав Резніков.

Міністр оборони додав, що українцям потрібно працювати, створювати робочі місця, підтримувати економіку та армію.

Глава Міноборони пояснив, що дуже задоволений новим пакетом допомоги США, тому що в ньому є велика кількість снарядів 155 калібру до артилерійських систем і значна кількість ракет для HIMARS.

“Там є релокаційні ракети, які дозволяють нашим військовим знищувати російські радари і в такий спосіб “засліплювати” їх. Це послаблює їхню систему ППО, і відповідно дає можливість нам діяти більш рішуче. Ну й інші речі. Тому ми дуже задоволені. Це серйозна допомога”. – сказав Резніков.

Він додав, що під час війни ніколи нічого не буде достатньо – завжди потрібно більше, і Україна розраховує на продовження підтримки США.

“І ще раз повторюся: сподіваюся, що буде ухвалено політичне рішення про ракети ATCAMS. Як HIMARS вже змінили дуже суттєво картинку бою, ATCAMS ще додатково додадуть дуже багато позитиву на полі бою на користь України та цивілізованого світу”, – сказав Резніков.

За час війни із Росією Україна не втратила жодної ракетної системи залпового вогню HIMARS.

“Абсолютно відповідально можу сказати, жодного HIMARS не втрачено. Тому коли ви читаєте в російських ЗМІ або медіа, або соцмережах, що солдат Іванов з калашниковим увірвався і побачив вантажівку, в якій він знищив автоматом калашникова одночасно 12 хаймерсів, можете просто посміятися, покрутити у скроні і сказати – ну така у них система пропаганди. Це дурня”, – сказав Резніков. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube