У так званій «ДНР» оголосили обвинувачення у «найманстві» 5 іноземцям, які воювали на боці України, – уповноважений ВР з прав людини


21:1616.08.2022

У так званій “ДНР” оголосили обвинувачення у найманстві п’ятьом іноземцям – це Ендрю Хілл, Ділан Хілл та Джон Хардінг з Великої Британії, Векослав Пребіг з Хорватії та Матіас Густавссон з Швеції.

Раніше, 8 липня, на тимчасово окупованій тераторії, у так званій “ДНР” до смертної кари “засудили” Саадуна Брагіма з Марокко та громадян Великобританії Ейдена Асліна та Шона Піннера.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає Інше ТВ.

«Для Російської Федерації та їх проксі-квазідержавних утворень не важливо, кого звинувачувати та переслідувати – іноземців з числа цивільних осіб, які перебувають на території України як волонтери, чи учасників Збройних Сил України, які на законних підставах у військовій формі із знаками розрізнення боронять українську землю, виконуючи законні накази військового керівництва.

Для Росії важливо показувати власну безкарність.

Ніхто з вищезгаданих іноземців не порушував норми міжнародного права та українського законодавства, і тому не може бути підданий загальнокримінальному переслідуванню.

Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини я хочу нагадати, що дії Женевських конвенцій щодо військовополонених та відносно захисту цивільного населення діють в рівній мірі, як по відношенню до громадян України, так і по відношенню до іноземців.

Ми сприймаємо дії, спрямовані на кримінальне переслідування іноземних громадян як один із проявів системного тиску Російської Федерації на світову спільноту із примусом вести прямі перемовини з так званими “Л/ДНР” для їх легалізації.

Ми також спостерігаємо постійне підвищення рівня насилля по відношенню до цивільного населення та військовополонених. Таким чином Російська Федерація перевіряє межі дозволеного, показуючи світу неспроможність міжнародних інституцій діяти на захист прав людини і відстоювати загальнолюдські цінності.

Демократичний світ, безумовною частиною якого є Україна, повинен винайти нові дієві інструменти, як примусити Російську Федерацію поважати правила життя в цивілізованому світі», написав Дмитро Лубінець.

Як повідомляло Інше ТВ, Італієць воював на Донбасі на боці України – тепер на батьківщині його звинувачують в «найманстві»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube