ФБР конфіскувало паспорти у Трампа. Чим це йому загрожує


06:5216.08.2022

Співробітники Федерального бюро розслідувань, які проводили обшук у резиденції 45-го президента США Дональда Трампа, конфіскували його паспорти.

Про це повідомляє Politico із посиланням на соціальну мережу Трампа Truth Social.

Як зазначається, вилучення агентами ФБР паспортів Трампа зруйнувало його плани поїхати до Шотландії пограти у гольф.

Експрезидент США заявив, що ФБР під час обшуку його приватної резиденції в Палм-Біч минулого тижня конфіскувало три його паспорти – два з яких були чинними, а один – прострочений.

“Ух ти! У рейді на Мар-а-Лаго у мене вкрали три паспорти (один прострочений) разом з усім іншим. Це напад на політичного опонента на рівні, небаченому раніше в нашій країні. Третій світ!” – написав Трамп у своїй соціальній мережі Truth Social.

Як зазначається, Trump Organization володіє трьома гольф-курортами у Шотландії та Ірландії. Trump Turnberry, Trump International Scotland в Абердіні та Trump International Golf Links у Дунбегу, Ірландія.

Як зазначають у Politico, інформацію про бажання Трампа вирушити до Великої Британії надали кілька людей, знайомих із його планами.

За їхніми словами, експрезидент США активно готувався до поїздки, місцева влада в Шотландії вже посилила заходи безпеки, а місцеві політики просили його не приїжджати.

Поїздка до Шотландії стала б першим візитом Трампа за межі країни після виходу з Білого дому. Востаннє він був у Великій Британії у 2019 році, коли провів час на своєму гольф-курорті в Дунбегу.

8 серпня ФБР провела обшуки у будинку Трампа у Мар-а-Лаго. Трамп заявив, що “велика група агентів ФБР” здійснила рейд у його будинку та зламала його сейф.

Агенти ФБР знайшли у Трампа чотири комплекти документів під грифом “цілком таємно”, три комплекти секретних документів та комплекти конфіденційних документів. Загалом вони вилучили близько 20 коробок з речами, папки з фотографіями, рукописною запискою, указом про помилування союзника Трампа Роджера Стоуна та профайлом “президента Франції”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube