ISW повідомляє про розкол у проксі-військах рф


07:4916.08.2022

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили про розкол у проросійських силах, які воюють в Україні.

Про це повідомляє ISW

 Повідомляється, що елементи ополчення “Луганської Народної Республіки” (“ЛНР”) відмовилися продовжувати бойові дії на Донеччині та скаржилися на виснажливі темпи наступу за межами Луганської області. Емоційне значення нещодавніх російських цілей у Донецькій області знаходить відгук у аудиторії в “Донецькій Народній Республіці” (“ДНР”), але не в аудиторії “ЛНР”, яка втомилася від виснажливих наступів за межами заявлених ними кордонів.

Декілька українських каналів 15 серпня поділилися відео, на якому солдати 2740-го батальйону “ЛНР” відмовляються воювати за “ДНР”. ISW не може самостійно перевірити походження чи справжність цього конкретного відео.

Однак його повідомлення відбиває ширшу тенденцію до зменшення інвестицій “ЛНР” та морального духу, необхідного для підтримки російської війни в Україні. Ця тенденція є особливо небезпечною для російських сил, які прагнуть набрати ще більше нових солдатів з Луганської області, щоб компенсувати нещодавні втрати. Подальший поділ усередині очолюваних Росією сил також загрожує ще більше знизити ефективність бойових дій Росії.

 Підрозділи “ДНР” раніше фіксували подібні заклики, діючи у Луганській, Харківській та Херсонській областях, що може свідчити про те, що проксі-війська можуть не повністю підтримувати масштабні плани Кремля щодо вторгнення. Раніше ISW повідомляв, що військовослужбовці 3-го стрілецького батальйону 105-го стрілецького полку ДНР скаржилися на перекидання підрозділу з Маріуполя до Луганської області наприкінці травня.

113-й полк “ДНР” також опублікував аналогічне поводження з фронту на Херсонщині на початку червня. Інший військовослужбовець неназваного батальйону “ДНР” поскаржився, що російські прикордонники затримали підрозділ на кордоні з Білгородською областю після того, як у середині травня підрозділ провів бої під Харковом, щоби дозволити російським частинам відійти першими.

Ключові висновки аналітиків інституту:

Відео, на якому військовослужбовці так званої “ЛНР” відмовляються воювати в Донецькій області, свідчить про розкол між проросійськими силами.

Російські сили здійснили кілька обмежених наземних штурмів на північний захід від Слов’янська.

Окупанти провели численні наступальні операції на схід і південний схід від Сіверська та на північний схід і південний схід від Бахмута.

Загарбники продовжували вести наступальні дії на північний захід, захід і південний захід від Донецька.

Російські війська здійснили обмежений наземний штурм на північ від Харкова.

Російські та українські війська продовжували обмінюватися звинуваченнями в обстрілі Запорізької АЕС.

Влада Санкт-Петербурга офіційно спростувала виклик місцевих чоловіків до військкоматів для обговорення контрактної служби.

Російська окупаційна влада продовжувала підготовку до інтеграції окупованих територій України до складу Росії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube