Битва за посаду прем’єра Британії: Ліз Трасс випереджає Сунака на 22%


17:1214.08.2022

Міністр закордонних справ Сполученого Королівства Ліз Трасс на 22 процентних пункти випереджає колишнього міністра фінансів Ріші Сунака у перегонах за місце наступного прем’єр-міністра. Про це свідчить опитування членів Консервативної партії, проведене Opinium Research, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Опитування показує, що серед 570 членів-консерваторів міністр закордонних справ набрав 61%, а колишній міністр фінансів Сунак – 39%.

Опитування також виявило разючу відсутність ентузіазму щодо будь-якого з кандидатів, коли членів партії запитали, чи віддали б перевагу одному з них перед Борисом Джонсоном для управління партією і країною.

“Коли був запропонований вибір між Джонсоном, який, як і раніше, залишається на 10-му місці, або Трас, близько 63% членів торі заявили, що вони воліли б, щоб Джонсон, як і раніше, залишався при владі, проти 22 %, які хотіли, щоб Трасс. Ще різкіше те, що 68% заявили, що вони воліли б зберегти Джонсона, ніж побачити, як його замінить Сунак, якому віддали перевагу лише 19%”, – йдеться в повідомленні.

Опитування показало, що майже три з десяти електорату консерваторів (29%) уже проголосували. Близько 47% заявили, що обов’язково проголосують за кандидата, якого обрали. Лише 19% заявили, що ще не ухвалили рішення..

Читайте: После выступления Зеленского. Глава МИД Британии Лиз Трасс призвала удвоить помощь Украине



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube