Amnesty International заявила про бажання переглянути свій скандальний звіт про Україну


09:5814.08.2022

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила про перегляд свого скандального звіту по Україні. Через цей звіт вона зазнала сильної критики, а також дуже серйозних репутаційних втрат.

Про це [повідомляє німецьке видання Deutsche Presse-Agentur, передає Слово і діло.

В організації заявили, що хочуть залучити до роботи над звітом міжнародних незалежних експертів, які вивчать як сам звіт, так і роботу над його переглядом. Також в організації вважають, що оприлюднили пресреліз без достатнього контексту і не приділили належної уваги російським воєнним злочинам.

«Ми хочемо зрозуміти, що саме пішло не так і чому, щоб винести уроки та поліпшити нашу роботу в області прав людини… У ньому не було приділено належної уваги російській агресії в порушення міжнародного права і численним воєнним злочинам, вчиненим російськими військовими та задокументованим Amnesty International» – заявили в AI.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

Керівник української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук покинула свій пост у зв’язку зі скандальним звітом AI, заявивши, що цінності організації тепер суперечать цінностям самої Покальчук.

Раніше The Times повідомляли, що скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube