Було, за що. Журналістів російського пропагандистського ЗМІ зняли з потяга в Естонії


12:5213.08.2022

Російське видання “Известия” повідомило вчора ввечері, що двох його співробітників зняли з поїзда Нарва-Таллін і затримали в Естонії. У суботу стало відомо, що їх відпустили.

Про це пише естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

За повідомленням російського пропагандистського ЗМІ, кореспондент Ксенія Солдатова та оператор Дмитро Тимофєєв їхали поїздом з Нарви до Таллінна. Їх зняли з поїзда та доставили до відділу поліції. Як запевняють представники російського видання, Солдатова та Тимофєєв “відвідували країну як туристи”, але не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам’ятника. Поліція доставила співробітників видання до пункту пропуску Нарва, щоб вони змогли повернутися до Росії через прикордонний пункт. Увечері 12 серпня Солдатова та Тимофєєв повернулися до Росії.

Однак у естонській прикордонній службі кажуть, що співробітники “Известий” вели в Естонії пропагандистську діяльність. До того ж, працювати під час поїздок із туристичними цілями не можна, це порушення візового режиму.

“У п’ятницю близько полудня двоє громадян Росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в’їхали до Естонії через прикордонний перехід Нарва. На кордоні вони пред’явили шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці. Потім чоловік і жінка попрямували до танка в Нарві і почали там вести роботу в пропагандистських цілях, після чого вони сіли в поїзд і поїхали у бік Таллінна, але в Йихві до поїзда під’їхав поліцейський патруль, зняв росіян з поїзда і відвіз чоловіка і жінку в поліцейську дільницю для перевірки», – сказав начальник прикордонного управління Східної префектури Урмас Ельмі виданню Delfi.

Як повідомляло Інше ТВ, “Танк – це знаряддя вбивства, це не меморіальний об’єкт, і з цих самих танків на вулицях України вбивають людей” – в Естонії приберуть усі радянські пам’ятники



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube