Розкрив плани. СБУ веде слідство проти високопоставленого військового через його інтерв’ю. ЗМІ вказують на генерала Марченка


06:0612.08.2022

СБУ веде слідство проти високопоставленого військового – він озвучив в інтерв’ю інформацію, яка розкриває стратегічні плани ЗСУ. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що Міноборони разом із СБУ працюють над запобіганням витоку важливої військової інформації – зокрема, через ЗМІ та інші публічні комунікації.

“Справа в тому, що витік такої інформації зриває плани ЗСУ, оскільки ворог коригує свої дії і використовує цю інформацію проти нас”, – написала Маляр.

За її словами, днями СБУ встановила, що в інтерв’ю військового з високим званням відомому виданню міститься інформація, “яка за окремими показниками розкриває відомості щодо змісту стратегічних (оперативних) планів застосування Збройних Сил України, питань підготовки, організації ведення бойових дій”.

“За цим фактом ведеться слідство у встановленому законом порядку”, – повідомила заступниця міністра.

ЗМІ пишуть, що мова йде про генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка та його інтерв’ю РБК-Україна, в якому він говорив про деокупацію Херсону, відповідающи на питання, які території ЗСУ можуть звільнити до кінця року.

 “Херсон – 100%. Тобто звільнення Херсона та закінчення активної фази ведення війни, а потім уже відбуватимуться якісь локальніші військові дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни”.

Марченко не назвав якихось конкретних термінів початку українського наступу на Херсонщині, але просив херсонців “трохи потерпіти”. За його словами, “це буде не так довго, як усі очікують, це буде швидко”.

В той же час, за словами Марченка, зараз західна допомога Україні надходить маленькими партіями, і це дуже ускладнює проведення контрнаступу. Але він вважає, як тільки Україна отримає повний пакет цієї допомоги, то наступ буде “дуже швидким”.

“Я не хотів би братися за прогнози. Але якщо в нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам потрібна, то, думаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube