У журналіста Портникова вдома виявили прослушку. НСЖУ висловила обурення і солідарність


16:3911.08.2022

Оглядач Радіо Свобода Віталій Портников заявив, що виявив у себе вдома у Львові пристрій для прослуховування. Про це він повідомив Радіо Свобода 10 серпня.

За словами Портникова, пристрій вилучили співробітники Служби безпеки України.

«Після моєї заяви слідчими СБУ Львівської області проведено огляд приміщення і вилучений пристрій, який є пристроєм для прослуховування і запису інформації. Я сподіваюся, що відповідні структури проведуть експертизу і дізнаються, ким і для чого цей пристрій був розташований у моїй квартирі», – прокоментував він.

Раніше народний депутат («Європейська солідарність») Микола Княжицький заявив, що Портніков викликав поліцію та СБУ після того, як знайшов диктофон у своєму помешканні.

У Національній спілці журналістів України обурені випадком стеження за оглядачем Радіо Свобода Віталієм Портниковим та закликають СБУ і Національну поліцію оперативно розслідувати факт виявлення пристрою для прослуховування у помешканні медійника. Про це йдеться у повідомленні спілки.

«Виявлення прослуховуючого пристрою у відомого журналіста є надзвичайною ситуацією. Ми висловлюємо солідарність Віталію Портникову, а від правоохоронців розраховуємо на ефективне розслідування інциденту», – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він додав, що про сам факт виявлення пристрою для прослуховування спілка інформує своїх міжнародних партнерів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube