У Пентагоні підтвердили передачу Україні протирадіолокаційних ракет HARM


14:5209.08.2022

Міністерство оборони США підтвердило передачу Україні партії протирадіолокаційних ракет, повідомляє CNN. За даними  джерел журналістів, йдеться про ракети AGM-88 (HARM).

Заступник міністра Колін Кол під час брифінгу заявив, що Сполучені Штати відправили Україні ракети для літаків, щоб знищувати російські системи озброєння. Водночас Кол не назвав точну кількість цих ракет і дату, коли їх було відправлено.

«Найближчим часом ми вживемо заходів, щоб ВПС України залишалися у повітрі та були боєздатними. Сполучені Штати відправили запчастини для МіГ-29, щоб радянські винищувачі могли літати. Ми також відправили ракети, які можуть бути ефективними проти російських радарів та інших цілей», – сказав він.

Журналісти із посиланням на джерело пишуть, що високошвидкісні ракети AGM-88є ракетами великої дальності – вони можуть вражати ціль на відстані понад 48 км.

Ці ракети можуть вражати російські ЗРК С-400, які значно ускладнювали ВПС України роботу в небі. Також ракети можуть націлюватися на російські контрбатарейні радари, які агресор використовує проти української артилерії. Виробляє ракети компанія Raytheon.

Нагадаємо, використання ЗСУ ракет AGM-88 (HARM) викликало багато питань з приводу того, який носій дл цього був застосований. Армії НАТО найчастіше використовують HARM з літаків. Але радянські літаки, які є в розпорядженні ЗСУ, конструктивно не можуть бути озброєними цими ракетами. Тому навіть висловлювалося припушення, що ракети були задіяні з натівських літаків.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube