П’ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему “Мір”


21:2107.08.2022

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі заявив, що п’ять турецьких банків працюють над запровадженням російської платіжної системи “Мір”.

Про це він сказав журналістам, повідомило агентство Anadolu.
За словами Ердогана, це роблять задля зручності російських туристів, які зможуть оплачувати за допомогою цієї платіжної системи проживання в готелях та покупки.

Він зазначив, що під час візиту турецької делегації до Сочі провели зустріч, зокрема президенти центральних банків Росії та Туреччини.

Ердоган заявив, що “двері Туреччини відчинені для всіх”, і влада країни надасть всіляку підтримку всім, хто хоче інвестувати в Туреччину.

На його думку, Туреччина зараз є “найважливішими відчиненими дверима вільної ринкової економіки у світі”.

Після окупації Криму Росією Visa та MasterСard зупинили обслуговування карток банків, що працюють на території окупованого півострова, тому РФ створила Національну систему платіжних карток (НСПК), через яку обробляють всі платежі за банківськими картками всередині країни. У НСПК входить і платіжна система “Мір”.

З березня 2022 року, коли роботу в Росії через вторгнення в Україну повністю зупинили Visa та MasterCard, росіянам запропонували перейти на платіжну систему “Мір”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube