Ердоган із Путіним говорили понад 4 години. Про що


20:2505.08.2022

Переговори президентів Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та Росії Володимира Путіна в Сочі закінчилися – вони тривали трохи більше чотирьох годин.

Про це повідомляє УП з посиланням на російські пропагандистські видання РБКРИА Новости, сайт Кремля 

За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, президенти за підсумками переговорів ухвалили спільну заяву.

Як повідомляє сайт Кремля, на початку зустрічі Путін заявив, що президенти поговорять про спільні великі проекти – такі як будівництво атомної електростанції “Аккую” чи робота “Турецького потоку”, який, за словами російського президента, постачає російський газ “не тільки для споживачів у Туреччину, а й для споживачів у Європі”.

Путін також порушив питання постачання українського зерна з чорноморських портів.

Також він додав, що сторони обговорять “питання безпеки в регіоні, насамперед… сирійську кризу”.

Раніше повідомлялося, що Путін взяв на зустріч із Ердоганом голову Чечні Рамзана Кадирова. Очікувалося, що темами, які домінуватимуть на переговорах, будуть припинення війни Росії в Україні та перспектива турецького наступу в Сирії.

Раніше російська влада звернулася до Туреччини за допомогою в обході санкцій, які країни Заходу ввели у відповідь на вторгнення РФ в Україну, повідомляє “Медуза” з посиланням на The Washington Post.

У публікації повідомляється, що напередодні переговорів президентів Росії та Туреччини Володимира Путіна та Реджепа Тайіпа Ердогана в Сочі українська розвідка перехопила відповідну пропозицію російської влади.

Суть пропозиції в тому, що РФ пропонує Туреччині дозволити російському бізнесу купувати частки турецьких нафтових компаній. Це допоможе РФ приховати походження нафти та обійти санкції, зокрема нафтове ембарго Євросоюзу.

Росія також просить відкрити в турецьких банках рахунки для своїх фінансових структур, а також дозволити російським компаніям реєструватися у вільних економічних зонах Туреччини.

Як зазначає The Washington Post, немає жодних ознак того, що Туреччина погодиться на пропозицію Росії, оскільки така підтримка загрожує санкціями турецькому бізнесу.

5 серпня президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув до Сочі на зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube