Канцлер Німеччини запевняє, що Україні пообіцяли і передають надсучасну зброю, якої ще немає навіть у бундесверу


10:1702.08.2022

Частина новітніх німецьких озброєнь, які Німеччина зобов’язалася передати Україні – і робить це, – настільки сучасна, що їх поки немає навіть в армії Німеччини.

Про це заявив канадській газеті The Globe and Mail канцлер ФРН Олаф Шольц, відповідаючи на запитання “Чому Німеччина скоротила військову підтримку України, попри обіцянки протилежного?”, пише ЛіГА.Новини.

Канцлер вигукнув, що “це просто не відповідає дійсності”, сказав, що “потрібно дотримуватися фактів”, а не оцінок, і наголосив – Німеччина постачає ЗСУ боєприпаси та зброю “з перших днів після нападу Росії на Україну”.

“Ми постачаємо всі [озброєння], які у нас були: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів та нелетальної допомоги. З того часу ми перейшли на більш складні та дорогі системи. САУ, РСЗВ, зенітні комплекси, контрбатарейні радари”, – перерахував Шольц.

Як висловився глава німецького уряду, “деякі з цих систем настільки новітні, що їх було зроблено дуже мало, а деякі з них навіть не представлені ще в бундесвері”.

Він нагадав, що Німеччина навчає українські екіпажі та операторів “на новому і складнішому обладнанні в кількох місцях” у країні, і знову запевнив, що Берлін продовжуватиме надавати цю підтримку Україні “стільки, скільки буде потрібно”.

Як повідомляло Інше ТВ, Німеччина готується передати Україні 16 танків для наведення мостів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube