США готують новий пакет допомоги Україні, у Резнікова хороші новини від Остіна


08:0230.07.2022

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на закритому брифінгу у п’ятницю анонсував оголошення нового пакету військової допомоги Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Кірбі зазначив, що новий пакет військової допомоги буде оголошено “дуже скоро”, але відмовився уточнювати, що увійде до його складу. Відомо, що йтиметься про виділення зброї із наявних запасів армії США указом президента.

“Загалом можете очікувати (в новому пакеті військової допомоги) побачити ті ж речі, що й у військовій допомозі, яку ви вже бачили”, – додав представник Білого дому.

Нагадаємо, 22 липня США офіційно повідомили про виділення нового і наразі останнього пакета військової допомоги для України з чотирма HIMARS і 580 дронами. Сполучені Штати із партнерами й союзниками загалом зобов’язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, заявив 20 липня голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Загальний обсяг військової допомоги Україні з боку адміністрації Джо Байдена наразі становить 8,2 мільярда доларів. 

В той же час міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з главою Пентагону Ллойдом Остіном поточну ситуацію.і оборонну допомогу.

Про це він написав у своєму твіттері

Резніков заявив, що Остін “повернувся з хорошими новинами”.

“Сьогодні ми обговорили останні події з часу нашої останньої розмови. Я радий, що міністр оборони США повернувся з хорошими новинами. Скоро з’являться кошти для зміцнення нашої обороноздатності”, – написав він. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube