Посла України у Чехії Євгена Перебийніса тепло проводили у відставку – з найвищою нагородою чеського прем’єр-міністра


10:0629.07.2022

У четвер 28 лютого прем’єр-міністр Чеської Республіки Петро Фіала вручив послу України Євгену Перебийнісу, який йде у відставку, пам’ятну медаль «Карела Крамаржа».

Про це Фіала повідомив у мережі Twitter, інформує «Радіо Прага».

Перебийніс був призначений на посаду посла у Чехії у 2017 році. Президент України звільнив його кілька тижнів тому разом із послами Німеччини, Угорщини, Норвегії та Індії. Володимир Зеленський назвав ротацію послів нормальною частиною дипломатичної практики.

«Пан посол працював з нами понад п’ять років, і я дуже вдячний йому за співпрацю. За його глибокі та теплі стосунки з Чеською Республікою я вручив йому нагороду прем’єр-міністра – медаль «Карела Крамаржа». Бажаю йому всього найкращого у майбутньому», – повідомив прем’єр-міністр.

Пам’ятна медаль «Карела Крамаржа», названа на честь першого прем’єр-міністра Чехословаччини, є найвищою нагородою, яку присуджує прем’єр-міністр. Вона з’явилася у 2008 році з нагоди 90-річчя утворення першого чехословацького уряду.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку липня Зеленський звільнив посла України у Німеччині. А також послів в Угорщині, Чехії та Норвегії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube