ЄС дав позитивну оцінку виконанню Києвом Угоди про асоціацію


08:0227.07.2022

Європейський Союз опублікував щорічний звіт про виконання Україною Угоди про асоціацію, в якому зазначає, що попри труднощі проведені реформи дозволяють Україні впевнено вступити в новий етап євроінтеграції.

Документ оприлюднила пресслужба Єврокомісії, передає Суспільне.

У звіті перерахували основні досягнення України:

“Європейський Союз продовжуватиме підтримувати Україну в її комплексній програмі реформ”, — запевнили в Єврокомісії.

Звіт охоплює період з 1 грудня 2020 року та до початку військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

“Попри виклики, зокрема з боку Росії, Україна зробила важливі кроки для реалізації угоди про асоціацію. Реформи, проведені на сьогодні в цих рамках, дозволяють Україні впевнено розпочати новий етап своїх відносин з ЄС після рішення Євроради про статус України як країни-кандидата”, – заявив у зв’язку з публікацією звіту голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише ЛігаБізнесІнформ.

На думку комісара з питань сусідства та розширення ЄС Олівера Варгеї, “Україні необхідно продовжувати реформи, особливо у галузі правосуддя, верховенства закону, боротьби з корупцією та основних прав”.

Він вказує на необхідність ухвалення та практичної реалізації законодавства про процедуру відбору суддів Конституційного суду, ухвалення стратегічного плану реформ правоохоронного сектору, завершення реформи правової бази про національні меншини та прийняття ефективних механізмів її реалізації.

“ЄС продовжуватиме підтримувати Україну на її європейському шляху”, – заявив Варгеї. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube