Президент Грузії звинуватила рф в анексії – там хочуть держдачу в окупованій Абхазії


06:0627.07.2022

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила Росію в анексії через її наміри забрати в користування на 49 років “держдачу” в Бічвінта (Піцунді) на території окупованої Абхазії. У своєму Twitter Зурабішвілі закликала міжнародну спільноту “жорстко відреагувати” на це.

“Те, що ми бачимо в Бічвінта, – це форма анексії території Грузії Росією. Ми бачимо сильну народну реакцію на події. Це результат окупації, що триває. Я рішуче засуджую це і закликаю міжнародну спільноту жорстко на це відреагувати”, – написала Зурабішвілі.

Як повідомляє Грузія-Online, в окупованій Абхазії вже кілька тижнів триває дискусія про передачу Федеральній службі охорони Росії на 49 років так званої держдачі в Бічвінта, берегової лінії й прилеглих до неї морських вод (186 гектарів землі та 115 гектарів моря). Така угода була підписана у Москві 19 січня 2022 року.

У серпні 2008 року відбулися бої між Грузією з одного боку, Росією та підконтрольними їй сепаратистами в Південній Осетії й Абхазії з іншого. В результаті регіони виявилися окупованими російськими військами й підконтрольними Кремлю особами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube