Орбан закликає до нової стратегії ЄС щодо України: “потрібен мир”


07:3924.07.2022

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав до нової стратегії ЄС щодо України, заявивши, що санкції не спрацювали. Він сказав, що в такий спосіб Україна ніколи не виграє війну “просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу”. Про це повідомляє Кореспондент.

“Необхідна нова стратегія, яка має зосередитися на мирних переговорах та складанні доброї мирної пропозиції… замість перемоги у війні”, – сказав Орбан у своїй промові в Румунії.

Орбан раніше заявляв, що Угорщина не бажає підтримувати ембарго чи обмеження ЄС на імпорт російського газу, оскільки це підірве її економіку, яка приблизно на 85% залежить від імпорту російського газу.

На думку Орбана, західна стратегія щодо України будується на чотирьох китах: Україна може виграти війну з Росією за допомогою зброї НАТО, санкції послаблять Росію та дестабілізують її лідерство, санкції нашкодять Росії більше, ніж Європі, і що світ вишикується у чергу на підтримку Європи. Орбан сказав, що ця стратегія зазнала невдачі, оскільки уряди в Європі руйнуються, “як кісточки доміно”, ціни на енергоносії різко зросли, і зараз потрібна нова стратегія.

“Ми сидимо в машині, у якої проколото всі чотири колеса: цілком ясно, що так війну не виграти”, – сказав Орбан своїм прихильникам.

Він сказав, що в такий спосіб Україна ніколи не виграє війну “просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу”.

Читайте: Венгрия имеет свой сценарий, если боевые действия дойдут до Закарпатья – МИД



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube