В Києві відкрився Другий саміт перших леді та джентльменів (ВІДЕО)


19:4723.07.2022

Головною темою другого саміту перших леді та джентльменів у Києві є повоєнне відновлення України – людський вимір цього відновлення.
Про це 23 липня, виступаючи на відкритті саміту, сказав президент України Володимир Зеленський.

Захід транслювали на YouTube Офісу президента.

За словами Зеленського, “війна не зламала та не зламає Україну”.

“Ми говоримо про це, щоб у перший день миру вже відчувати його повноцінно. Щоб уже була системна відбудова всього, що зруйнувала армія Росії. Щоб уже були гарантії безпеки для наших людей. Щоб люди вже знали, куди і як вони можуть повернутися, якщо вони виїхали за кордон, рятуючись від бойових дій, – наголосив президент. –  Щоб медична система відновила свій потужний потенціал. Щоб для батьків не залишилося жодних питань без відповідей про освіту насамперед для їхніх діточок. Щоб люди точно знали, що для них є робочі місця в Україні і є вибір, як проявити себе”.

Зеленський зазначив, що другий саміт перших леді та джентльменів “зробить свій внесок у захист держави й подолання наслідків російських терористичних ударів”.

Президент розповів, що під час зустрічі з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з головою комітету збройних сил Адамом Смітом побачив, що “виступ першої леді в Конгресі був почутий” – “є активність і щодо зброї для України, і щодо юридичного реагування на те, що робить Росія”.

Проведення другого саміту перших леді та джентльменів Зеленський анонсував 10 липня. “Головною темою заходу стане людина та роль людського капіталу у розвитку держави. Це те, без чого успішно відновити Україну неможливо. Саме люди – наша найбільша цінність”, – додав президент.

Перша леді Олена Зеленська розповіла, що на саміті обговорюватимуть теми, присвячені переселенцям, освіті й дітям, фізичному і ментальному відновленню, а також жінкам.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube