«Ходить багато чуток про здоров’я Путіна, але, наскільки ми можемо судити, він надто здоровий», – директор ЦРУ


06:4321.07.2022

Центральне розвідувальне управління США вважає, що російський диктатор Володимир Путін здоровий. Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи на Форумі з безпеки в Аспені в Колорадо, повідомляє NBC News.

За його словами, Росія досягла певних успіхів, просунувшись від шести до десяти миль вузькою смугою землі на Донбасі. Але успіхів було досягнуто великою ціною. За його словами, за оцінками США, 15 000 російських солдатів було вбито і втричі більше поранено. Він сказав, що українські втрати, як вважають, майже такі ж високі.

«В одній із моїх недавніх розмов з одним із моїх українських колег він зазначив, що всі тупі російські мертві, — сказав Бернс.

“І я думаю, що він мав на увазі під цим, що росіяни адаптувалися … Путін зменшив свої цілі”. Але він сказав, що українці повинні мати можливість продовжувати опір, «поки ми продовжуємо підтримувати їх зброєю та боєприпасами, які вони так ефективно використали».

За словами Бернса, Путін помилявся, гадаючи, що може зруйнувати альянс НАТО. Натомість НАТО вітає Фінляндію та Швецію і посилила розгортання своїх військ ближче до кордонів Росії.

“Він думав, що зможе дуже швидко встановити своє панування над Україною”, – сказав Бернс.

«Важко не розглядати це як стратегічну невдачу на даному етапі для Путіна та Росії».

Бернс також сказав, що ЦРУ не відомо жодних доказів того, що Путін психічно чи фізично виснажений. «Ходить багато чуток про здоров’я президента Путіна, і, наскільки ми можемо судити, він надто здоровий».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube