Олена Зеленська у зверненні до членів Конгресу США попросила більше зброї для України (ВІДЕО)


20:5720.07.2022

Перша леді України Олена Зеленська знаходиться у Вашингтоні на запрошення першої леді США Джилл Байден.

Зеленська виступила перед обома палатами Конгресу, подякувала Сполученим штатам за підтримку України, пише Бі-бі-сі Україна.

Олена Зеленська, яка перебуває з візитом у Вашингтоні, у виступі перед Конгресом США 20 липня в Капітолії заявила, що Україна вдячна за військову допомогу, яку США надали дотепер, але нині Україна особливо потребує систем протиповітряної оборони.

«Ми хочемо, щоб кожен батько та кожна мати могли сказати своїм дітям, щоб вони лягали спати спокійно. Більше ударів із повітря не буде», – сказала Олена Зеленська.

Тезою про «дітей, убитих у візочках» вона звернула увагу американських законодавців на російський ракетний удар по Вінниці минулого тижня, де жертвами також стали діти.

Олена Зеленська згадала у своїй промові і про літніх людей, які пережили Другу світову війну та Голокост тільки для того, щоб бути вбитими авіаударами РФ у 2022 році.

«На жаль, війна не закінчена», – зазначила перша леді України, і сказала, що просить про зброю від імені вбитих та поранених українців та від імені тих, хто вижив.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube