Зеленський назвав причину рішення щодо Венедіктовій та Баканову (ВІДЕО)


22:4017.07.2022

Президент України Володимир Зеленський відсторонив Івана Баканова від виконання обов’язків голови СБУ і Ірину Венедіктову від посади генпрокурора через зафіксовані зв’язки між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії.

Зеленський повідомив, що наразі зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів.

У 198 провадженнях особи отримали повідомлення про підозру. Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території і працюють проти України.

“Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь”, – сказав він.

Нагадаємо, формулювання рішень в указах президента стосовно генеральної прокурорки Венедиктової і голови СБУ Баканова дещо відрізняються один від одного:

*Відсторонення від посади(Венедиктова) — це відсторонення особи, від її службових обов’язків. Може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину — щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

* Рішення про усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків(Баканов) приймається прямим командиром (начальником).
Невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків.

Читайте: Зеленський відсторонив генпрокурора Венедиктову та голову СБУ Баканова



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube