Лаврова бойкотували на зустрічі глав МЗС G20


10:3808.07.2022

Міністру закордонних справ країни-агресора Росії Сергію Лаврову влаштували бойкот на саміті глав МЗС G20. З представником країни, яка бомбардує міста та вбиває мирних жителів, відмовилися зробити спільне фото.

Також на знак протесту проти військової агресії Росії високопосадовці напередодні бойкотували вечерю. Про це повідомляє японський інформаційний портал Kyodo News.

Представники різних країн в якості міри, що показує неприязнь до Росії, не зробили традиційного групового фото міністрів.

За словами міністра закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді, на знак протесту високопосадовці також бойкотували вечерю увечері 7 липня, яка стала першим заходом дводенної зустрічі G20.

Крім того, на зустрічі міністрів фінансів і керуючих центральних банків країн “Великої двадцятки” делегації США, Канади та Європи вийшли, коли російські офіційні особи, у тому числі міністр фінансів Антон Сілуанов, що віртуально приєднався, збиралися виступити.

Як повідомляє  DW, Лавров був змушений достроково залишити зустріч глав МЗС G20. Він втік із зали засідань одразу після свого виступу і не братиме участі ні у спільному обіді учасників форуму, ні у пленарному засіданні у другій половині дня.

“Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відразу після свого виступу на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств “великої двадцятки” залишив залу засідань. Як повідомила офіційний представник МЗС Марія Захарова, міністр проведе ще низку двосторонніх зустрічей, після чого залишить індонезійський острів Балі, на якому проходить зустріч”. , – пише видання.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube