Site icon inshe.tv

Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ про Реєстр олігархів

Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ про Реєстр олігархів 1

29 червня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №459/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року “Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення”».

Документ опубліковано на сайті голови держави, передає Інше ТВ.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року “Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення”», – зокрема, йдеться в Указі.

Як зазначається у рішенні РНБОУ, для забезпечення формування і ведення Реєстру в Апараті Ради національної безпеки і оборони України визначаються структурні підрозділи, на які покладаються повноваження із забезпечення виконання функцій держателя та адміністратора Реєстру. Реєстр ведеться в електронній формі державною мовою. До Реєстру не вносяться відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію. Відомості про олігархів, що вносяться до Реєстру відповідно до Закону в установленому цим Положенням порядку, не можуть бути визнані конфіденційними.

Як повідомляло Інше ТВ, голова Нацагентства із запобігання корупції Олександр Новіков вважає, що створення реєстру олігархів втратило свою актуальність.

Exit mobile version