Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ про Реєстр олігархів


09:1930.06.2022

29 червня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №459/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року “Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення”».

Документ опубліковано на сайті голови держави, передає Інше ТВ.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року “Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення”», – зокрема, йдеться в Указі.

Як зазначається у рішенні РНБОУ, для забезпечення формування і ведення Реєстру в Апараті Ради національної безпеки і оборони України визначаються структурні підрозділи, на які покладаються повноваження із забезпечення виконання функцій держателя та адміністратора Реєстру. Реєстр ведеться в електронній формі державною мовою. До Реєстру не вносяться відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію. Відомості про олігархів, що вносяться до Реєстру відповідно до Закону в установленому цим Положенням порядку, не можуть бути визнані конфіденційними.

Як повідомляло Інше ТВ, голова Нацагентства із запобігання корупції Олександр Новіков вважає, що створення реєстру олігархів втратило свою актуальність.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube