Статус кандидата до ЄС для України: у Франції заявляють, що країни-члени дійшли «повного консенсусу»


17:3122.06.2022

За два дні до європейського саміту, який може стати історичним для євроінтеграції України, 27 країн-членів дійшли «повного консенсусу» щодо набуття Україною статусу кандидата до Європейського Союзу.

Про це у вівторок, 22 червня, заявив французький міністр із європейських питань Клеман Бон, пише RFI.

За словами французького міністра, під час обговорень між представниками 27 країн, які зібралися в Люксембурзі у вівторок, 21 червня, було досягнуто «повного консенсусу» щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Обговорення між міністрами «дозволило продемонструвати широкий консенсус, я навіть сказав би, повний консенсус (…) зокрема, щодо України, можливості визнання статусу кандидата в найкоротші терміни», – сказав Клеман Бон. “Тепер обговорення мають продовжити глави держав на саміті”, – додав він.

У п’ятницю Європейська комісія також винесла позитивний висновок щодо цього питання.

Міністр також нагадав, що статус кандидата не означає негайного приєднання до ЄС. “Цей процес складний і тривалий, тому нам потрібно буде передбачити додаткові дії не як альтернативу, а саме як доповнення”, – сказав він.

Майбутній саміт буде останнім під час французького головування у Європейській раді. Він пройде 23 та 24 червня та розгляне кандидатури України, Молдови та Грузії.

Як повідомляло Інше ТВ, Євродепутати вважають, що Євросоюзу слід надати Україні статус кандидата на членство в об’єднанні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube