Пропагандисти мають нести таку ж відповідальність, як і окупанти: Радбез ООН розгляне питання про роль російських медіа у розв’язанні війни проти України


12:3021.06.2022

У вівторок, 21 червня, Рада Безпеки ООН розгляне проблему підбурювання до насильства як одну з причини російської агресії проти України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на секретаріат Радбезу ООН.

Пункт порядку денного засідання РБ, що відбудеться у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, сформульовано таким чином: «Підбурювання до насильства, що призвело до скоєння жорстоких злочинів».

Очікується, що члени Радбезу та представники запрошених країн зроблять заяви про причини війни, зокрема про роль, яку в її розв’язанні зіграли пропаганда та мова ворожнечі в росії. Ініціювала розгляд цього питання Албанія, яка головує в РБ у червні.

На засіданні виступить спецпредставниця генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з питань запобігання геноциду Аліса Ндеріту.

Засідання розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (о 17:00 за Києвом). Як повідомили у Постійному представництві України при ООН, заплановано виступ посла нашої держави при цій організації Сергія Кислиці.

Як повідомляло Інше ТВ, Нас чекає чортове пекло на землі, якщо ми не припинимо цю прокляту війну, — представник ООН про загрозу голоду



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube