Україна може відновити переговори з росією в кінці серпня – Арахамія (ВІДЕО)


11:5418.06.2022

Україна може відновити перемовини з окупантами із посиленої позиції у кінці серпня після низки контратак.

Про це в коментарі “Голосу Америки” заявив голова переговорної групи з росією  Давід Арахамія, передає Інше ТВ.

Поки Україна не зміцнить свої сили, а російські війська не повернуться на позиції, на яких вони були до 24 лютого 2022 року, переговори з росією не відновляться.

“Мінімально прийнятна угода була б, або якщо ми їх вигнали, аби вони добровільно відійшли на позиції, де вони були до 24 лютого. Ми могли б розглянути якусь політичну угоду – на зразок тієї, що ми пропонували в Стамбулі: ми, наприклад, кілька років не торкаємось «кримського питання», ми не робимо цього військовим шляхом, але робимо це дипломатичним і політичнім способом», – каже Арахамія.

На його думку, Україна може відновити переговори в кінці серпня – після контрнаступу на деяких ділянках фронту.

«Кінець серпня. Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, бо вони можуть це побачити у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операцію з контрнаступу в деяких місцях”, – сказав Арахамія.

Як повідомляло Інше ТВ, під час круглого столу у Німецькому фонді Маршалла у Вашингтоні глава делегації на переговорах з росією Давид Арахамія говорив, що Україна зараз перебуває у слабкій переговорній позиції, тому повертатися за стіл переговорів не час.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube