Німеччина не може виконати всі побажання України щодо поставок зброї – віце-канцлер Хабек


12:1528.05.2022

Міністр економіки та віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек заявив, що Німеччина не може виконати всі побажання України та відкинув звинувачення у тому, що Берлін не постачає зброю Києву. Про це він заявив в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag.

За його словами, Німеччина зараз вчить українських солдатів використовувати Panzerhaubitze 2000 і незабаром поставить цю сучасну зброю в Україну.

“Так що справа зовсім не в тому, що Німеччина нічого не постачає або постачає надто мало. Вірно те, що Берлін не може виконати всі побажання України”, – заявив Хабек.

Хабек пов’язує очікування поставок зброї від Німеччини з тим, що Берлін свого часу некритично ставився до російського уряду і тепер стикається з “боргами” з минулого.

Він навів у приклад будівництво “Північного потоку-2”, незважаючи на анексію Криму та та відчуження територій України Росією.

“Це має ефект. Сьогодні ми стикаємося з боргами, в які ми влізли у минулому”, – заявив Хабек.

Нагадаємо, Німецький парламент схвалив постачання важкого озброєння Україні. Частина політиків засудила обережність уряду Німеччини та затягування з п остачанням важкого озброєння.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube