Переговори між Україною і росією призупинені – Подоляк


14:2317.05.2022

Політичні переговори між Україною та росією наразі «на паузі» і продовжаться, коли «буде конкретика».

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на коментар антикризового радника голови Офісу президента та члена делегації України на переговорах із росією Михайла Подоляка, який зреагував на заяву росії про нібито «вихід України з переговорного процесу».

За його словами, призупинення переговорів спричинили три головні причини.

«По-перше, РФ все ще не зовсім адекватно сприймає події, які відбуваються в світі у зв’язку з масштабним російським вторгненням. По-друге, Росія воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди для внутрішнього вжитку (звідси усі ці коментарі шантажного типу в публічному просторі щодо переговорів). І нарешті, по-третє: Росія, певно, хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки репутації такого собі світового монстра, якого треба було боятись», – зазначив Подоляк.

Він також додав, що мандат на продовження переговорів для української переговорної групи узгоджує тільки президент України Володимир Зеленський.

«Тому не йдеться про «вихід чи не вихід», а йдеться тільки про доцільність і конкретику на цьому етапі. Буде конкретика – будуть продовженні політичні переговори», – підсумував антикризовий радник голови Офісу президента.

Як повідомляло Інше ТВ, радник президента Туреччини Ібрагім Калін заявив, що за його інформацією, росія хоче сісти за стіл переговорів і з Україною, і із Заходом, щоб укласти нову велику угоду.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube