Наслідки війни росії в Україні можна порівняти з наслідками світової війни – голова USAID


07:3302.05.2022

Голова Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер заявила, що наслідки війни росії в Україні, яка триває дев’ятий тиждень, можна порівняти із наслідками світової війни.

В інтерв’ю американському телеканалу ABC Пауер сказала, що вплив від війни відчутний в усьому світі, зокрема, через зростання цін на продовольство у низці країн.

Про це пише «Голос Америки».

“росія намагається використати ситуацію на свою користь і говорити, що це санкції (країн Заходу проти Кремля – ред.) спричиняють високі ціни на продовольство. Це зовсім не так. Це викликано безпричинним вторгненням росії в Україні і її небажанням зараз сісти за стіл переговорів і залишити Україну”, – наводить її слова видання The Hill.

Пауер повідомила, що USAID просить про “суттєве збільшення гуманітарної допомоги” і підкреслила необхідність фінансової підтримки з боку Конгресу.

Тим часом, у неділю президент США Джо Байден у Twitter наголосив, що Росія – агресор, а світ має притягнути її до відповідальності, пише Радіо Свобода.

“Так само, як Путін вирішив розпочати це жорстоке вторгнення, він міг ухвалити рішення припинити його. росія є агресором, світ повинен і буде притягувати росію до відповідальності”, – написав американський президент.

Як повідомляло Інше ТВ, На звільненій від окупантів Київщині знайдено ще одне масове поховання з 900 людьми



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube