Про переговори, Маріуполь і умовах миру – Зеленський дав інтерв’ю для AP (ВІДЕО)


13:1010.04.2022

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю для AP.

В ньому він говорив про нелюдські злочини окупантів, наш незламний Маріуполь, перемовини і такий важливий для кожного українця мир.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Про переговори

Люди сприймуть мир у будь-якому випадку. Тому що люди хочуть, щоби ця війна закінчилась. На наших умовах, умовах незалежності, умовах України, але, тим не менш, я впевнений в тому, що так, є люди, які… Кожна сім’я щось втратила. Люди, які втратили дітей, я не думаю, що їх задовольнить будь-який мир, на будь-яких умовах і у будь-який час, тому що це велика рана і велика трагедія – втратити близьких, рідних людей. Але, якщо ми говоримо не емоційно, хоча це складно, ми повинні розуміти, що будь-яка війна закінчується, повинна закінчитися миром або закінчується мільйонами жертв. І все одно – там, де мільйони жертв, все приходить до  миру, до закінчення війни. Так, ми повинні боротися, але боротися заради життя. Ти не можеш боротися заради пилу, коли вже нічого немає, немає людей. І тому важливо зупинити цю війну. Складно, емоційно складно, складно з точки зору бажання – ніхто не хоче в приципі домовлятися з людиною,  з людьми, які катували. Це все зрозуміло. Ми повинні не втрачати можливості, якщо вони у нас будуть, на дипломатичне рішення цього питання. Ми не можемо собі дозволити вирішувати за мільйони людей, які хочуть зупинити війну, і казати: ні, ми не готові говорити, тому що це вбивці.     

Про Маріуполь

Маріуполь – це серце цієї війни на сьогодні. Воно б’ється, ми воюємо, ми міцні. Якщо воно перестане битися, у нас будуть більш слабкі позиції. Вони на себе відтягли велику кількість ворога. Чим міцніше наша позиція в Маріуполі, тим міцніше наша позиція буде на сході держави. І наші позиції будуть більш міцними в ООС. Якщо вони будуть більш міцними, то і стіл перемовин буде для нас більш наближеним, і у нас будуть переваги в діалозі з російською федерацією. Якщо у нас ситуація буде слабка у всіх цих напрямках, то ми можемо не дочекатись на зустріч, тому що тоді росія буде робити всі ці кроки, які можуть призвести до повернення навіть в ті міста, де ми зараз деокупували. Вони можуть піти на це. І там вже наша ситуація в перемовинах буде більш слабка і навіть, може, не цікава для російської сторони. Так може бути. Ми віримо в інакший результат, ми віримо в нашу перемогу.

Про НАТО

Якщо б ми були в НАТО, цієї б війни не було. Або вона по-іншому б розгорталась. У нас було б плече близьких сусідів, потужних сусідів, ми разом могли би воювати.

Як повідомляло Інше ТВ, На Донбасі очікується велика битва, від якої буде залежати й хід переговорів, — Арахамія (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube