Конгрес США одноголосно підтримав законопроект щодо ембарго на російську нафту – документ пішов на підпис Байдену


22:4707.04.2022

У четвер Сенат одноголосно схвалив законопроект щодо заборони імпорту російської нафти.

У документі також вказується, що росія, а також її близький союзник білорусь, за здійснення військового вторгнення в Україну або за допомогу цьому вторгненню, позбавляються статусу країн з режимом найбільшого сприяння в торгівлі.

Про це пише «Голос Америки», передає Інше ТВ.

Прийняття цього закону передбачає потенційне збільшення мит на експорт товарів із зазначених країн до США.

“Цей Сенат зараз проголосував за скасування постійних нормальних торговельних відносин з росією путіна. А тепер Сенат проголосував за заборону імпорту нафти з путінської росії. Американський народ підтримує народ України”, – відзначив у соціальній мережі Twitter сенатор-демократ Чарльз Шумер.

Як повідомляється, законопроект вже підтримала Палата представників Конгресу США. Раніше нижня палата Конгресу вже голосувала за ухвалення законопроекту в першому читанні, але тепер зробила це повторно, бо Сенат вніс зміни до тексту документа.

“Палата представників відправляє на підпис президенту додаткові заходи для подальшої ізоляції росії та руйнації її економіки”, – заявила з приводу голосування спікерка Палати представників, конгресвуман-демократка Ненсі Пелосі.

Документ буде надіслано на підпис президенту Джо Байдену.

Як повідомляло Інше ТВ, Енергоембарго росії, трибунал щодо військових злочинів і зброя для України: Европарламент ухвалив резолюцію



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube