«Кожний, винний у таких злочинах, буде внесений у спеціальну Книгу палачів, буде знайдений і покараний» – звернення Зеленського з приводу Бучі (ВІДЕО)


22:0603.04.2022

Президент України Володимир Зеленський наприкінці 39-го дня російського вторгнення в Україну записав звернення на двох мовах – українською та російською.

Бо він звертався не тільки до українців та політиків європейських країн, але й до росіян, російських матерів.

Основну увагу Президент України зосередив на тому, що побачили після звільнення Бучі, і розповів про прийняте рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави. «Кожний, винний у таких злочинах, буде внесений у спеціальну Книгу палачів, буде знайдений і покараний», – сказав Президент.

Також Президент згадав про 14-ту річницю саміту у Бухаресті, коли був шанс забрати Україну з «сірої зони», але тоді Україні фактично відмовили у вступі до НАТО.

«Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість», – сказав Володимир Зеленський.

Як повідомляло Інше ТВ, Зі звільнених населених пунктів на Київщині вже вивезли понад 400 тіл убитих місцевих жителів, — Венедиктова



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube