Персонал захопленої росіянами Запорізької атомної станції піддається катуванням – заява Галущенко


09:5709.03.2022

Персонал захопленої росіянами Запорізької атомної станції піддається катуванням.

Про це йдеться в заяві міністра енергетики України Германа Галущенко, яка оприлюднена на телеграм-каналі «Енергоатому», передає Інше ТВ.

«Персонал захопленої росіянами Запорізької атомної станції піддається катуванням. Більше того, за наявною у нас інформацією, війська окупантів змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використати в пропангандистських цілях.

Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, який буде демонструвати своїм громадянам та міжнародній спільноті для виправдання власних злочинів.

Працівники Запорізької атомної станції вже 4 дні утримуються в заручниках. Всередині станції перебувають близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки.

Працівники станції фізично та психологічно виснажені.

Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій довкола атомних станцій, вивести окупаційні війська з захоплених атомних об’єктів та закрити небо над Україною.

Аварія на атомних станціях внаслідок застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу. Відповідальність за це буде цілком на Росії.

Якщо таке станеться, європейцям доведеться змінити затишок своїх осель на радіаційні укриття.

Разом ми маємо покласти край ядерному тероризму Росії. Це потрібно зробити зараз – допоки не стало надто пізно», – говорить міністр енергетики України.

Як повідомляло Інше ТВ, МАГАТЕ втратило зв’язок із системами моніторингу на Чорнобильській АЕС, захопленій окупантами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube