«Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви дійсно європейці. І тоді життя переможе смерть, а світ – темряву» – звернення Зеленського до Європарламенту (ВІДЕО)


14:5401.03.2022

Сьогодні, 1 березня в Європарламенті готуються ухвалити резолюцію, в якій буде план щодо надання Україні статусу “кандидат у члени ЄС”.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні Європарламенту у форматі онлайн, за чим можна було спостерігати у прямому ефірі.

Виступ Володимира Зеленського вітали аплодисментами, передає Інше ТВ.

– Шановні присутні! Ви знаєте, я останні дні не знаю, як правильно всіх вітати. Тому що я не можу казати «Добрий ранок» або казати «Доброго дня» чи «Добрий вечір». І не можу, тому що для когось цей день точно недобрий, для когось цей вечір точно останній. Я говорю сьогодні і зараз про своїх громадян, громадян України, які захищають ціною свого життя цінності, захищають свободу.

Я дуже радий тому, що я зараз побачив і почув – цей настрій, такий об’єднуючий. Я радий, що ми об’єднали сьогодні всіх вас, країни Європейського Союзу, але я не знав, що такою ціною. І це трагедія для мене, трагедія для кожного українця, трагедія для нашої держави, – така висока ціна. Дуже висока ціна – тисячі загиблих людей: дві революції, одна війна і 5 днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Ви знаєте, я не читаю папірці, тому що папірці в житті моєї держави закінчились. Все це реальність – всі ці загиблі люди. Все це справжнє життя. І ви знаєте, я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними, такими самими, як ви, як кожна людина, ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших, найсильніших українців надзвичайних.

Ми дуже часто любимо говорити, що ми всіх переможемо. Я дуже радий, що ви про це зараз не тільки говорите, а й бачите. І ми точно всіх переможемо. А я впевнений в цьому. Є такий вираз «Український вибір Європи» – те, чого ми прагнули і до чого йшли. І тому я б дуже хотів, щоб сьогодні звучав у вас там, від вас до нас, вибір Європою вже України.

У мене є пару хвилин поспілкуватися з вами через постійні обстріли і ракетні удари. Цей ранок був трагічним для всіх нас – дві крилаті ракети по Харкову. Місто, яке біля кордонів з Російською Федерацію, там завжди було багато росіян, і завжди вони дружили, були теплі відносини. Це місто, де найбільша кількість університетів в Україні. Молодь яскрава, розумна, яка збиралася на всі свята на найбільшій площі в державі, Європі, площі Свободи. Дві крилаті ракети у площу Свободи. Десятки жертв – ось така ціна свободи. Ми боремося просто за свою землю та свободу. І повірте мені, незважаючи на те, що зараз заблоковані всі великі міста нашої держави, ніхто в нашу свободу і в державу не зайде. Повірте мені – кожна площа сьогоднішнього дня, як би вона не називалась, вона буде називатися площею Свободи. Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.

У нас є сильне бажання, щоб наші діти жили. Вчора 16 дітей загинуло. І знов президент Путін скаже, що це якась там операція, і ми б’ємо по військовій інфраструктурі? На яких військових заводах працюють наші діти? На яких ракетах вони? Може, вони в танках їздять? 16 дітей ти вбиві!

Шановні присутні. У нас дуже мотивований народ. Ми боремось за наші права, свободу та життя, боремося за виживання. І це найголовніша наша мотивація. Ми боремось і за те, щоб бути рівноправними з Європою. І я вважаю, що ми всім показуємо, що ми такі є. З нами Європейський Союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, довели, що ми, як мінімум, такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці. І тоді життя переможе смерть, а світ – темряву. Слава Україні, – сказав Володимир Зеленський.

Виступ Президента Володимира Зеленського члени Європарламенту вітали стоячи і аплодисментами.

Як повідомляло Інше ТВ, Володимир Зеленський: «Після удару по площі Свободи в Харкові Росія – це держава-терорист» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube