Извиняться должна Евросолидарность. “1+1” ответил на бойкот соратников Порошенко


10:5216.06.2021

Как сообщало Інше ТВ, народные депутаты, входящие в состав фракции политической партии “Европейская солидарность”, объявили бойкот телеканалу “1+1”. О своём решении, которые было принято из-за “манипуляций, сексизма, распространения пророссийских повесток и медиакиллерства”, нардепы сообщили во время брифинга в Верховной Раде.

Телеканал “1+1” заявил, что не планирует извиняться перед парламентской фракцией “Европейской солидарности” и ее депутатом Ириной Геращенко из-за конфликта во время передачи “Право на владу” 10 июня. Соответствующее заявление опубликовано на сайте ТСН.

Так, канал считает, что не должен извиняться за “честное и объективное изложение событий и беспристрастную позицию”. Вместо этого “1+1” потребовал извинений от членов “Европейской солидарности”, которые “оскорбили присутствующих в эфире гостей – воинов АТО и волонтеров – назвав их “черными политтехнологами”.

Бойкот фракцией телеканала на “1+1” назвали популизмом, подменой понятий и манипуляцией. Кроме того, журналисты сравнили “Европейскую солидарность” с “Оппозиционной платформой – За жизнь” и Януковичем, которые тоже бойкримпрвали телеканал.

Заява:

“Не вважаємо за доцільне підтримувати чергові намагання представників “ЄС” за допомогою популістських методів та підміни понять створювати суспільний резонанс, маніпулювати та грати на настроях, сіяти ненависть і відвертати увагу громадськості від справді важливих подій у країні. Примітно, що саме “Європейська Солідарність” знайшла привід гучно оголосити бойкот телеканалу “1+1”. Це відбулося після аналогічного рішення партії ОПЗЖ, яка наразі ігнорує всі ефіри, де йдеться про “плівки Медведчука”. Нагадаємо, що свого часу телеканал “1+1”, який завжди має проактивну та проукраїнську позицію, бойкотував і Віктор Янукович. На жаль, риторика та дії “ЄС” й ОПЗЖ чимдалі стають схожими.

Щодо гучних висловлювань про “медіакілерство” телеканал “1+1” хотів би нагадати “ЄС” про спроби влади у 2016 році безпідставно позбавити телеканал ліцензії на мовлення. Після провалу цих спроб та виходячи з “плівок Медведчука”, ми не виключаємо, що частка акцій у структурі “1+1” могла опинитися в Оксани Марченко – дружини Віктора Медведчука – в інтересах саме Петра Порошенка. Варто згадати, що у 2018 році за потурання тодішньої чинної влади відбулося об’єднання телеканалів 112, ZIK та News One у холдинг “Новини” Віктора Медведчука.

Також яскравим прикладом “медіакілерства” вважаємо масовані атаки ботів, які систематично спостерігаємо на всіх сторінках 1+1 media після кожної заяви, що йде врозріз з інтересами партії та безпосередньо її очільника Петра Порошенка.

Ми не розцінюємо як прояв “сексизму” конструктивну дискусію, яка відбулася в ефірі телеканалу, і натомість вважаємо за потрібне нагадати про такі випадки у лавах “ЄС”, зокрема з боку лідера партії.

Якщо у представників згаданої вище фракції є бажання висловити свою позицію та подискутувати щодо актуальних для мільйонів українців тем, а не маніпулювати вкотре громадською думкою і сіяти розбрат – запрошуємо зробити це в ефірі ток-шоу “Право на владу”, куди редакція програми систематично запрошує всі політичні сили, керуючись принципом балансу думок”.

Нагадаємо, під час пресконференції 28 лютого 2018-го року, тодішній президент України Петро Порошенко звернувся до журналістки “Детектора медіа” Марини Баранівської, використавши слово “дорогенька”.

“Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну”, – сказав він.

Тоді представники медіа через прояв сексизму випустити до 8 березня футболки з написом “Я тобі не дорогенька“, – сказано в заявлении.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube