В школах Миколаєва з 1 вересня діти навчатимуться онлайн


16:3411.07.2022

На сьогодні міською владою прийнято рішення організувати дистанційне навчання у закладах освіти з 1 вересня 2022 року.

Про це розповів заступник міського голови Анатолій Петров у ефірі ТРК “НІС-ТВ”, інформують у Миколаївській міській раді.

“Нині досить важко говорити про організацію очного навчання в Миколаєві, бо ми розуміємо – місто прифронтове, щоденні обстріли. Найбільше маємо піклуватись про збереження життя і здоров’я учнів. У тих регіонах, де ситуація більш спокійна, буде організовано офлайн навчання при наявності бомбосховищ у закладах. У нас же все залежатиме від подальшої ситуації на фронті”, – зазначив посадовець.

Мережа закладів освіти в нашому місті налічує 73 дитсадки, 70 закладів загальної середньої освіти, 7 – позашкільної.

При цьому близько 45% учнів перебувають за межами області та країни. Навчальний рік 2021-2022 закінчили 46 тисяч 600 дітей. З них зараз за кордоном приблизно 11%, за межами області – 29%.

За попередньою інформацією, 1 вересня до онлайн навчання в міських закладах освіти приступлять 42 тисячі учнів.

Міський голова Олександр Сєнкевич доручив організувати дистанційне навчання таким чином, щоб навіть діти, які знаходяться за кордоном, могли продовжити здобувати освіту в миколаївських школах.

Крім того, за ініціативою міської влади, організовано дистанційне навчання для юних жителів населених пунктів, які наразі в окупації, мають суттєво пошкоджену інфраструктуру внаслідок обстрілів, вимушених переселенців. На сьогодні зареєстровано 130 таких учнів.

Як повідомляло Інше ТВ, Кім розповів, як на Миколаївщині готуються до нового навчального року в режимі офлайн (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube