Кім розповів, як на Миколаївщині готуються до нового навчального року в режимі офлайн (ВІДЕО)


13:4729.06.2022

У Миколаївській області продовжується підготовка до нового навчального року в режимі офлайн, і особливу увагу приділяють питанню безпеки.

Про це на онлайн-брифінгу у Медіацентрі Україна сьогодні, 29 червня, сказав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

«Разом з працівниками ДСНС будуть перевірені кожен навчальний заклад, його прилегла територія на наявність вибухонебезпечних предметів.

Важливим питанням є забезпечення якісної системи оповіщення, щоб діти з порушенням зору і слуху могли теж отримувати це оповіщення. У кожному закладі будуть прораховані шляхи евакуації і т.п.

Також ми працюємо над тим, щоб відкрити ті заклади, де є укриття чи в безпосередній близькості до нього для всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття всіх, навчання може проводитися в декілька змін.

Також ми створимо запаси води, медикаментів, обладнання та інших матеріалів у тих громадах, де буде розпочате офлайн-навчання.

На початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги і, не дай Бог, якщо буде якесь ураження. У випадку повітряної тривоги освітній процес в регіоні буде перерваний та, за можливості, продовжений в укритті чи після завершення тривоги.

Після всіх робіт з підготовки до навчального року спеціально створені комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформляти паспорти безпеки на освітній заклад.

Учні тих закладів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або які були пошкоджені, зможуть продовжити навчання дистанційно або в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території. Учні шкіл, які знаходяться поряд з лінією бойових дій, також будуть переведені на дистанційну форму навчання. Наразі точка ризику – це закладі в зоні 40 км від лінії бойових дій», – сказав Віталій Кім.

Він додав, що готується розпорядження, яким буде доручено головам районів створити комісії разом з представниками ДСНС і обстежити кожен заклад освіти.   

Як повідомляло Інше ТВ, Навчання у школах офлайн? Лише 8% шкіл мають укриття, – освітній омбудсмен



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube