Навчання у школах офлайн? Лише 8% шкіл мають укриття, – освітній омбудсмен


09:3916.06.2022

Лише 8% шкіл мають укриття, які б дозволили розпочати очний освітній процес з 1 вересня.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов з посиланням на інформацію начальника головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрія Кононенка, пише Освіта.ua.

Так, за підсумками аудиту, проведеного у закладах освіти, тільки 1100 шкіл з 13700 мають укриття чи іншу захисну споруду, що дає можливість розпочати очний освітній процес.

За словами освітнього омбудсмена, суспільство довгий час не володіло ситуацією щодо наявності укриттів у закладах освіти, але зараз батьки повинні брати ініціативу на себе.

«Підтримую ініціативу руху «Батьки SOS», яка полягає у тому, що саме зараз батькам необхідно наполегливо поцікавитися наявністю укриття в школі, дитячому садочку, університеті, його станом, і за потреби ініціювати питання виділення коштів та всього необхідного для його облаштування», – підкреслив Сергій Горбачов.

Також він зауважив, що особливо уважно до питань безпеки треба підходити в прикордонних районах.

«Слід бути особливо прискіпливими до безпеки у прифронтових та прикордонних областях. Бо ж там ракети та снаряди можуть долітати ще до того, як увімкнеться сигнал тривоги. І часу, аби дістатися до укриття, може не бути зовсім – особливо, якщо воно розташоване поза межами навчального закладу», – наголосив Сергій Горбачов.

Як повідомляло Інше ТВ, З 1 вересня Міносвіти збирається відновити навчання в режимі офлайн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube