Постраждали три людини: мер Миколаєва розповів про позавчорашню ракетну атаку на місто (ВІДЕО)


13:2606.07.2022

Які саме об’єкти постраждали під час позавчорашньою ракетної атаки на місто, сьогодні. 6 липня, на брифінгу розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Про це передає Інше ТВ.

– В нас було зруйновано біля 10 будинків частково, попали вони в один військовий об’єкт. Я можу це казати, бо насправді, коли наша 79-та бригада в перші дні війни отримала руйнування одного з корпусів, вона виїхала зі свого військового містечка, зараз вони працюють на Сході. Але росіяни постійно продовжують бомбардувати їх містечко, зруйнували на минулому тижні одну з казарм, іншу частково зруйнували. І ось «прилетіло» позавчора другий раз в цю ж саму казарму, яка була частково зруйнована, – її вже «добили». Таке складається враження, що наші, 79-ка, їм там добре «насипали», і вони мстяться – руйнують це містечко.

Звичайно, що поряд знаходяться багатоповерхівки, які просто страждають, – у них вилітають вікна. В останній, позавчорашній, «приліт» вони не змогли навіть вийти з під’їзду, бо заклинило металеві двері вибуховою хвилею.

І ще один «військовий об’єкт», який було зруйновано позавчора, – наш палац культури Корабельного району. Він зруйнований вщент. По відео видно дитячі костюми. Музичні інструменти, зруйновано глядацьку залу. І щось там не видно жодного об’єкту – чи пушки. Чи танку, чи іншого. Постраждали три людини, які там були, – сказав міський голова.

Загалом від початку вторгнення Миколаїв не піддавався обстрілам 20 днів. 80% снарядів, якими обстрілюється місто з села Зеленівка Херсонської області, – від РСЗВ. До міста вони долітають за 2 хвилини, потім вже включаються сирени.

«Останніми тижнями Миколаїв почали бомбардувати керованими ракетами Х-22, Х-55, «Онікс». Просто гатять по місту – на минулому тижні вони вцілили в п’ятиповерхівку, зруйновано 1 під’їзд, 8 людей загинуло, 8 поранено. Стріляють по тих районах, де не тільки немає військових об’єктів, а й індустріальних. Я рекомендую з першого дня людям покидати місто, це небезпечно – знаходитися в місті», – сказав Сєнкевич.  

За розрахунками міської влади, в місті на цей час залишилось десь 230 тисяч городян.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві люди за власний кошт ремонтують покрівлю багатоповерхівки, пошкоджену російськими обстрілами. Можновладці кажуть, що немає можливості зробити це інакше



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube