Миколаїв та Краматорськ отримають від данської компанії обладнання для відновлення водопостачання


06:3527.06.2022

За сприяння Мінрегіону та Посольства Данії в Україні данська компанія «Aarsleff» продовжує надавати Україні обладнання, необхідне для якнайшвидшого відновлення інфраструктури водопостачання у постраждалих від війни регіонах.

Про це повідомили у Мінрегіоні, передає Інше ТВ.

«Наразі компанія «Aarsleff» розпочала передачу Україні другої партії обладнання, необхідного для стабілізації роботи водопровідно-каналізаційних підприємств у регіонах, які постраждали внаслідок бойових дій. Незабаром Миколаїв та Краматорськ отримають обладнання, яке необхідне для якнайшвидшого відновлення водопостачання», — сказала замміністра Наталія Хоцянівська.

Як зазначають у Мінрегіоні, у межах першої партії допомоги низка українських міст, зокрема, Житомир, Малин, Бердичів, Краматорськ, Коростень, Миколаїв, Харків та Суми, вже отримали обладнання на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Компанія «Aarsleff» погодилася на пропозицію Мінрегіону придбати обладнання систем водопостачання та водовідведення для регіонів, які постраждали внаслідок бойових дій. Йдеться про відновлення водопостачання у Харківській, Сумській, Донецькій та інших областях. Загальна вартість обладнання, яке буде передано Україні, становить понад 400 тис. євро.

Як повідомляло Інше ТВ, Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен підтримала надання України статусу кандидата у члени ЄС і підтвердила обіцянку допомогти відбудувати Миколаїв (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube