Збирання врожаю-2022 на Миколаївщині: спочатку рятувальники прибирають російські снаряди (ФОТО)


08:1722.06.2022

Щодня піротехніки ДСНС працюють над розмінуванням Миколаївщини після ворожих обстрілів, і роботи ніяк не меншає.

21 червня одна група піротехнічних робіт працювала у місті Миколаєві, інша – у Миколаївському районі області.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

«Більшість боєприпасів зібрали на пшеничних та ячмінних полях з гарним врожаєм, який намагаються зібрати наші хлібороби. Складно описати емоції, коли бачиш, як зловісно сіріють бойові частини, уламки ракет, касетні елементи від реактивних систем залпового вогню, які випустили по родючим землям рашисти, серед золотого визрілого колосся. В надскладних умовах дбайливо вирощений врожай намагаються зібрати аграрії. Щоб можливо було працювати комбайнерам, необхідно вилучити вибухонебезпечні предмети з полів і саме цим убезпечити їх. Господарі ділянок показали саперам, де знаходяться боєприпаси, піротехніки кваліфікували їх, вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом контрольованого підриву», – кажуть рятувальники.

Окрім того, піротехніки ДСНС працювали в населених пунктах та на виноградниках, де також чимало залишилось “хвостів” від «Ураганів», які так повстрягали в землю, що довелось витягувати їх трактором. Більшість з них не несуть загрози людям, але ідентифікувати та встановити це повинні лише фахівці.

Так, протягом вчорашнього дня відпрацьовано 31 адресу, вилучено 18 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляло Інше ТВ, Начальник Миколаївської ОВА розповів, як буде організовано збиральну кампанію на Миколаївщині (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube