ЧЄ 2022: миколаївський фехтувальник Юрій Цап вперше в кар’єрі ввійшов в європейський ТОП-16


09:2918.06.2022

17 червня, у перший день чемпіонату Європи, слідом за рапіристками на доріжки Анталії вийшли представники фехтування на шаблях.

Найкращим результатом для української збірної стало 11-те місце Юрія Цапа. Це найвище досягнення 29-річного спортсмена з Миколаєва на чемпіонатах Європи. 

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Цап найвпевненіше серед чотирьох українських шаблістів відфехтував попередній раунд, виграв п’ять з шести боїв, поступившись лише чинному віцечемпіону світу Андрашу Сатмарі з Угорщини. Отримавши при посіві шостий номер, Юрій стартував в олімпійці одразу з 1/16, де взяв гору над молодим іспанцем Сантьяго Мадрігалєм (15:11). В 1/8 наш шабліст зустрівся з Бека Базадзе, який не пустив його у Топ-32 на останньому чемпіонаті Європи-2019. Проте взяти реванш не вийшло. Грузин одразу заволодів ініціативою (4:10). І хоча Юрій, віддамо йому належне, зумів скоротити розрив до трьох ударів (7:10), більшого суперник зробити не дозволив (11:15).

Ще двоє українців, пропустивши перший раунд олімпійки завдяки  непоганому результату у «пулі», склали зброю в 1/16. Досвідчений Андрій Ягодка поступився чвертьфіналісту нещодавнього Гран-прі у Падуї Максіму П’янфетті з Франції (10:15). Василь Гумен зазнав прикрої поразки від британця Джонатана Вебба, який поступаючись більшу частину поєдинку, спочатку 1:6, потім 6:10, зумів перевернути зустріч на свою користь (14:15).

Нагадаємо, що для нашого чемпіона світу серед кадетів та континенту серед юніорів це був дебют на дорослому чемпіонаті Європи. Тож сподіваємося цей, нехай і негативний, досвід він використає з користю у майбутньому.

Ще один представник України Богдан Платонов зупинився в 1/32 після поразки від італійця Мікєлє Галло (9:15).  

Сьогодні, 18 червня, особисті нагороди чемпіонату Європи розіграють шпажистки та рапіристи.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська фехтувальниця свою перемогу на турнірі 2022 Cobra International присвятила Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube