Мера Южноукраїнська відправили у відставку


14:3616.06.2022

Під час чергової сесії Южноукраїнської міської ради 16 червня депутати визнали незадовільною роботу мера Валерія Онуфрієнка і достроково припинили його повноваження. Це рішення шляхом таємного голосування підтримали 28 місцевих парламентарів.

Про це повідомляє ЮжкаNews.Сity.

Проєкт рішення про дострокове припинення повноважень міського голови був оприлюднений на офіційному сайті міста 25 квітня.

На сьогоднішньому пленарному засіданні зазначений проєкт був включений до порядку денного 36 питанням. Депутати внесли зміни та розглянули його першим. Таємному голосуванню передували виступи Олени Петрини та Олександра Миронюка.

Після заслуханих промов рада затвердила склад лічильної комісії для проведення таємного голосування: Олег Коноплянников, Антоніна Мартинко, Ярослав Кудиба.

Депутати заповнювали бюлетені в закритій кабінці, після чого опускали їх у запечатану скриньку. Після підрахунку голова комісії Олег Коноплянников оголосив результати таємного голосування: «за» – 28, «проти» – 1, недійсних бюлетенів – 1. Всього брали участь у голосуванні 30 місцевих обранців.

Валерій Онуфрієнко «подякував» депутатам за таке рішення та вийшов із зали. Його повноваження, як міського голови, припиняються з сьогоднішнього дня, про це повідомила голова постійної депутатської комісії з питань законності Олена Петрина.

Згідно із законодавством, обов’язки міського голови Южноукраїнської МТГ тимчасово виконуватиме секретар ради Олександ Акуленко.

Як повідомляло Інше ТВ, на сесії Южноукраїнської міськради у депутатів не вистачило голосів відправити Валерія Онуфрієнка у відставку.

Мера звинувачували у незаконному звільненні одного з чиновників, який домігся в суді свого повернення на робоче місце і тепер має отримати з бюджету близько 160 тис.грн., рідкісному проведенні сесій та побитті своєї заступниці, Марії Дроздової.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube